Statkraft har gjort endelig vedtak om å skrive kontrakt med oss på å utbedre damanlegget ved Store Måsevann i Lebesby kommune.

Midt i kontraktprosessen fikk vi et meget ubehagelig opphold. Fra tilbud var innlevert, forhandling gjennomført og vi fikk melding om at nå gjenstod noen formelle saker ble pauseknappen slått inn av koronaviruset! Usikkerheten var stor! 

Sammen med prosjektledelsen arbeidet vi tett for å få på plass risikoreduserende tiltak og konsekvenser som de nasjonale og lokale retningslinjene vedrørende koronasmittefaren førte med seg. Vi laget handlingsplaner, avklarte retningslinjer og analyserte konsekvenser. Vi kom frem til fornuftige løsninger som gjorde at prosjektet kunne gjennomføres med konkrete tiltak.

Dam Store Måsevann - Nedstrøms 2016
Dette er hoveddammen som skal utbedres ihht gjeldende retningslinjer.

Anleggsområdet omfatter grovt følgende anleggssteder:
Dam Store Måsevann – Riving av Dam Østeidet, bygging av to nye overløpsdammer i betong, steinbrudd, mellomlager og fornying av Dam Store Måsevann.
Dam Nordvesteidet – Veiløs fornying av fyllingsdam.
Offervann kraftverk – Hovedrigg og kanalisering av innløp til Offervann kraftverk.

Arbeidet vil utføres i stor grad med egne ressurser, men vi vil også knytte til oss andre dyktige leverandører som Alta Anlegg AS for betongarbeider, Kjell Foss Nord AS for sprengningsarbeider og Workinn AS for plastringskompetanse. Prosjektet vil i hovedsak gjennomføres i løpet av sommeren/høsten 2020, men en del vil vil utføres sommersesongen 2021.

Vi takker Statkraft Energi for kontrakten og ser frem til å gjennomføre Anleggsarbeider med Omtanke i tett samarbeid med oppdragsgiveren.